A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minimum járulék alap
#1
Erika ,ez engem is nagyon foglakoztat!

Nem értem az a bejelentést munkaviszonyesetén mit írsz a 1041-en?"Ha egy munkavállaló havi 4-5 órát dolgozott munkaviszonyban,"vagy csak példának írtad.

Ha időnk engedi és aki nagyon bérszámfejtő boncolgassa már ezt a témát példákkal.

Nagyon köszönöm,
Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#2
Big Grin 
Köszi szépen... nem is tudom honnan vettem,hogy január 1-től lesz...  Cool
Válasz idézéssel
#3
Hello!
Még ne menj annyira előre ez 07.01.-től lesz vagyis akarják de ugy van ahogy írtad.
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok!

TB tb. 27. § Járulékalapot képező jövedelem (2) A 6. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott esetben a járulékalap havonta legalább a minimálbér 30 százaléka (a továbbiakban: járulékfizetési alsó határ), azzal, hogy ha a) a biztosítási kötelezettséget eredményező jogviszony hónap közben keletkezik vagy szűnik meg, b) a biztosítási jogviszony a 16. § alapján a hónap egészében nem áll fenn, vagy c) az adott hónapban a biztosított táppénzben, baleseti táppénzben részesül, vagy tizenkét évesnél fiatalabb beteg gyermek ápolása címén fizetési nélküli szabadságot vesz igénybe, a járulékfizetési alsó határ meghatározása során az a)-c) pontok szerinti naptári napokat figyelmen kívül kell hagyni. Amennyiben az a)-c) pontokban meghatározott körülmények a naptári hónap csak egy részében állnak fenn, a járulékfizetési alsó határ kiszámításánál egy-egy naptári napra a járulékalap harmincad részét kell alapul venni.

Ha egy munkavállaló havi 4-5 órát dolgozott munkaviszonyban, ezért kapott Bruttó 8000 Ft-ot, akkor most még ő fizet hogy dolgozhasson? Vagy hogy fog kinézni a nettó jövedelme idén januártól? Be kell jelenteni több órában, több bérért az a megoldás?

Köszönettel a válaszért Smile
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég