A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nyílt végű pénzügyi lízing
#1
Köszönöm szépen. Sokat segítettél. További szép napot kívánok. Smile
Válasz idézéssel
#2
Hello!
Nem volt ilyenem ezt találtam róla:

Ezen helyesbítő számla alapján kerül kivezetésre az eszköz, úgy hogy a helyesbítő számla összegét a tárgyi eszköz bruttó értékét módosító tételként kell elszámolni a kötelezettséggel szemben. Ezek után a tárgyi eszköz értékcsökkenését át kell vezetni a tárgyi eszköz bruttó értéke számlára. Ha a bruttó érték számlaegyenlege az átvezetés után tartozik egyenlegű, akkor az egyenleget terven felüli értékcsökkenésként, ha követel egyenlegű, akkor a tervszerű értékcsökkenést csökkentő tételként kell elszámolni.
 másik 

A birtokbaadáskor leszámlázott összeg tekintetében a futamidő végén helyesbítő számla kerül kiállításra a lízingcég által, amelyet a bérlőnél tárgyi eszköz bruttó értékét csökkentő tételként kell elszámolni (T4-K1).

Ezt követően a korrigált bruttó érték, illetve az értékcsökkenési számla összevezetésre kerül, de mivel e kettő összege nem egyezik meg, ezért eredményhatása lesz. Attól függően, hogy tartozik-, vagy követel egyenlege lesz, terven felüli értékcsökkenésként vagy terv szerinti értékcsökkenés korrekcióként kerül leírásra.
Figyelem!!!Alarmstufe Rot!!Csak szólnék ezzel a Felföldi Könyvelőiroda Szombathely -el nehogy valaki szóba álljon sunyi,pénzsovár társaság.Ez Veszélyes!!!
Válasz idézéssel
#3
Kedves kollégák a segítségeteket kérném nyílt végű pénzügyi lízing lezárásánál nem a cég vette meg az autót nyilatkozat van hogy lemond a cég az elővásárlási jogáról.
Kaptam a lízing cégtől egy mínuszos számviteli bizonylatot  ami megegyezik a még hátralévő lízingdíj összegével,hogyan vezessem ki a hitelt ?
A tárgyi eszközök közül hogyan vezessem ki ?
Köszönöm előre is.?
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég