A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Havi ÁFA
Köszönjük a Placebo és a Gugu7 válaszokat. Találkoztam egy könyvelővel, és ajánlom nekem a KATA-t.
A vállalkozásomban termékeket fogok eladni. Termékeimet nagykereskedőktől vásárolom, és eladom a webáruházban.

Csak egy kérdésem van a KATA-val kapcsolatban, amelyet a könyvelő nem magyarázott nekem egyértelműen. 

A KATA bevétel kiszámításához figyelembe kell venni a kiállított számlák végleges összegét? vagy ha valaki megmagyarázza nekem, hogyan kell kiszámítani a KATA bevétel havi összegét, hogy évente 12 millió forint maradjon? the final amount of the issued invoices? or if someone can explain me how to calculate KATA bevétel per month to stay below HUF 12 million per year?

Előre is köszönöm.
Válasz idézéssel
Kedves Restodo!
A téma sokkal komplexebb, mint hogy egy akár 10 soros válaszban el tudjuk magyarázni. Tényleg fordulj szakemberhez, ahogy Placebo javasolta, ha nem volt kellően világos az általad felkeresett könyvelő magyarázata.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
Ajánlok egy oldalt itt lehet keresni könyvelőt aki majd elmondja mi van mert amit írt nagy zagyvaság...

https://konyvelok.hu/
Válasz idézéssel
Sziasztok!
A barátnőmmel online üzletet akarunk indítani. Mindent elolvastam, hogy hogyan lehet igényelni a HÉA-számot és a egyéni vállalkozói igazolvány.

Megértettem, hogy havonta ÁFA (27%) kell fizetnem az eladásom után, levonva a ÁFA (27%) a vásárlásom után.

Konzultáltam egy könyvelővel, aki azt mondja, hogy havi HÉA-bevalláskor 120000 Ft fix adót kell fizetnem. 
Információkat kerestem az interneten, de semmit sem találtam erről az átalányadóról.

Tudja valaki, hogy helyes-e, vagy magyaráz egy kicsit részletesebben, hogy havonta fizetek a NAV-ban?
Válasz idézéssel

Fórumra ugrás:

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég