Üzenetek: 587
Témák: 0
Értékelés:
1
2020-08-19, 15:26
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 2020-08-19, 15:30. Szerkesztette: hocipo.)
Szia
A taxaméter, az csak díjszámításra jó, attól még eltérhet a pénztárgépbe beütött összeg. Pl a borravaló nincs a taxaméterben.
A Budapest taxi logóval ellátott számlatömb az csak azt jelzi, melyik szolgáltatónál van, de attól még a saját nevét, címét adószámát kell feltüntetni, mivel a saját vállalkozása a taxizás, csak a Budapest Taxihoz fizeti a tagdíjat, Ő a fuvarszervezője.
Üzenetek: 208
Témák: 9
Értékelés:
0
Köszi Klári , de ez az hogy mégis kell nekik pénztárgép is mert a taxaméter hiába ad nyugtát a NAV-hoz nincs bekötve.
Van egy két érdekesség ,,,Az én cégem számlát állit ki a pg helyett és ahhoz fűzi a taxaméter nyugtáját. Ez is igy jó is meg már felhivtam a NAV-ot , hogy a PTSZLAH adatszolgáltatást ugyanúgy akkor be kell adni hó 15.-ig...
De ami még érdekes , hogy a kis számlatöbjük felső sarkába az van nyomtatva , hogy BudapestTaxi és ebbe a számlatömbbe irja az Én cégem a nevét és úgy ad ki számlát... a NAV-os azt mondta, hogy lehetséges ez igy de Ő se tudott sokat mondani....
" A könyvelő a modern világ sámánja..."
Üzenetek: 8,810
Témák: 157
Értékelés:
21
Szia Tündi!
A taxameter ugyanúgy "működik", ill ugyanúhgy kell tekinteni, mint a kereskedők pénztárgépt.
Üdv: Klári
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Értékelés:
0
Senki nem könyvel Taxisokat ? (:
Például a Taxaméter az ugyanazt a célt szolgálja mint a pénztárgép ?
Értékelés:
0
Sziasztok !
Vannak itt olyanok akik Taxis tevékenységet könyvelnek ? Kell valamire külön nagyon odafigyelni ?
Azt már tudom , hogy pénztárgép kell nekik vagy minden útról számlát kell adni amit gondolom ugyanúgy akkor jelenteni kell aPTGép nyomtatványon NAV- nak mint más cégnél. Mi van a Taxaméterrel ? azt kell valahogy jelenteni ? Mert a Pénztárgép nyomtaványon van ilyen ahol ki kell választani hogy pénztárgép vagy taxaméter adatait jelenti az ember ? ...
Ha valaki tud valamit ne titkolja el