A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2008
#1
Megtaláltam én is! Július 14-én hirdették ki a Magyar Közlönyben. Rákerestem a neten, de sehol nem olvastam róla. Mindenhol július 1-i bevezetés van! Köszönöm Ivettke04!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#2
A Tbj 104. §.(7) 
(7) Az e törvény 27. § (2) bekezdés szerinti járulékfizetési alsó határ és a ténylegesen kifizetett járulékalapot képező jövedelem közötti különbözet után fennálló társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettséget a 2020. július és augusztus hónapra vonatkozóan nem kell teljesíteni. Ezekben az esetekben a járulékalapot képező jövedelmet a 27. § (1) bekezdése szerint kell megállapítani.
Válasz idézéssel
#3
Hol van ez leírva? Július 1-je volt még év elején. Mikor módosították?
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#4
Köszönöm.
Jó, hogy előre dolgoztam és mindenkinek módosítottam, hurrá..
Akkor aug hónapban kevesebb lesz a bérük.
Válasz idézéssel
#5
Szerintem szept. 01.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok!
A munkaviszonyosoknál a minimum járulék alap /30%/ os július 1-től vagy szeptember 1 től változik?
Köszi
Válasz idézéssel
#7
Már másodszor fordult elő ebben a hónapban, hogy a nulla forintos megbízási díjnál (ügyvezetés) egy csomó piros hibajelzést kapok. Eddig úgy gondoltam, hogy a minimum járulékalap (minimálbér 30%-a) csak a munkaviszonyra és munkaviszony jellegű jogviszonyra vonatkozik, amibe a megbízási jogviszony nem tartozik bele. Lehet, hogy mégis, ezért kapok hibaüzenetet?
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#8
Szia!
Ezt találtam Horváthné tollából az Adózónán ugyanerre a kérdésre.

"Kedves Olvasó!
Az osztalék jövedelem személyi jövedelem adózása rendhagyó, tekintettel arra, hogy egy olyan jövedelemből is adót kell levonni, mely valóságos tartalmát tekintve ccsak előleg, hiszen követelésként szerepel a könyvekben.
Ahogy az útmutatóban is szerepel, meg kell különböztetni az osztalékelőlegből jóváhagyott osztalékot és a ténylegesen kifizetésre kerülő osztalék összegét. A különbség a jövedelem szerzés időpontjában mutatkozik. Ugyanis a korábbi évben kifizetett osztalékelőleg bevallása a közgyűlés döntésének napja. Ennek következtében a május havi bevallásban csak az osztalékelőlegből jóváhagyott összeget kell szerepeltetni, mely 5530000 Ft, míg az előleg és a tényleges osztalék összegét a kifizetés hónapjában kell bevallani, azaz a 6000000 Ft-ot júliusban, melyből a kifizetőnek le kell vonni az Szja összegét. A május havi bevallásban előleg nem szerepel, (az e) oszlopában csak nulla szerepel) hiszen annak összege már 2019-ben levonásra került. Mindkét hónapban a 08-as bevallás '08M-07 364. sorában kell a jövedelmet feltüntetni.
Üdvözlettel"
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#9
Sziasztok!

Tavaly kifizetett osztalék előleg, ami szerepelt a 08 nyomtatványban, az adója is befizetve ,az
idén osztalékká vált.
Ezt az osztalékká vált előleget kell ismét jelenteni a 08 nyomtatványon, avagy elég könyvelni 
hogy az előleg osztalékká vált??

Harakiri
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég