A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Könyvelő program
#1
Kedves könyvelés 72!

Köszönöm a válaszodat. Nem gondolkoztatok esetleg egy peren? Engem már most eléggé felbosszantottak, egyre inkább hajlok egy jogi lépés felé. Nem kevés pénzt fizettem a programért, de messze nem tud mindent, amit hirdettek.
Válasz idézéssel
#2
Kedves Brigi.

Sajnos pár éve én is megvásároltam. Nekem (és sok más felhasználónak is) voltak vele gondjaim, nem is kicsik, egy évet könyveltünk rajta, de a program összeomlott. A hibákat annak idején is jeleztem feléjük írásban, fotókkal, hibák részletes leírásával. Vissza kellett térnünk a korábbi programhoz,mert teljesen bizonytalan volt az ő programjuk.
Válasz idézéssel
#3
Sziasztok!
Beleszaladtam egy programvásárlásba (Quality Soft), amit már erősen kezdek megbánni. Az lenne a kérdésem, hogy van-e köztetek olyan, aki használja a Qualitysoft (Számviteli Rendszer Kft) programját? Én a professional verziót vettem meg, de elég sok gondom van vele. Mivel azonban eddig nem használtam ilyen megvásárolható programokat (saját fejlesztésű volt), nem tudom, hogy ami szerintem gond, az tényleg gond-e, vagy mindegyiknél hasonlóan működik. Például nem lehet úgy beparaméterezni a programot, hogy automatikusan tudja számolni a mérlegben a követelés-kötelezettséget.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv, Erika
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egyszeres könyvelő programot?

Eddig naplófőkönyvbe könyveltem kézzel, most szeretnék váltani. Egyéni vállalkozónak könyvelek, kb. 120-150 számláról van szó havi szinten. Előre is köszönöm a segítséget
Válasz idézéssel
#5
Szia! Szerintem a program gyártójával (kereskedőjével) kellene a dolgot megvitatni, biztosan tudnak hamar segíteni.
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok!
Használja valaki az ElitCONTo könyvelő programot?

Néhány esetben a főkönyvi forgalmi adatok és a főkönyvi kivonaton szereplő adat nem egyezik?
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Válasz idézéssel
#7
Szia Marcsi, írtam privit...
Válasz idézéssel
#8
Szia Lina! Bár nem vagyok könyvelő, de az RLB-t használom, szerintem jó kis program, bár bonyolult dolgokat még nem csináltam vele. Örömmel venném, ha tudnánk egymásnak segíteni, felvennénk a kapcsolatot egymással. Mint írtam nem vagyok könyvelő, de élek halok a könyvelésért, szeretnék folyamatosan tanulni és tanulni, infókat gyűjteni, és persze a program használatát is tökéletesíteni. Sajnos nem találok még csak egy adatrögzítőcske munkát sem a környékünkön, ezért önszorgalomból tanultam meg a programot használni, és rögzíteni egy céget ahol szintén van alkalmazott.
üdv:Marcsi
Válasz idézéssel
#9
Köszönöm Kicsi! Akkor ez el is dőlt Smile
Válasz idézéssel
#10
Szia Lina !

Szerintem, ahogy az infókat látom, tökéletesen megfelel majd Nektek.

Üdv.
Azért ne feljetsd el, hogy az Életben vannak csodálatos dolgok is !

Kicsi
Válasz idézéssel
#11
Sziasztok!
Evés kis cég vagyunk, 2 alkalmazottal, havi 3-4 számlával. Most tervezek könyvelőprogramot váltani - szerintetek az RLB jó lenne nekünk? Látom, ti ezt szeretitek...
Köszi szépen!
Üdv; Lina
Válasz idézéssel
#12
Ha valaki esetleg jártas a Libra3s használatában és lenne némi ideje, hogy segítsen nekem, kérem írjon!!! Bárki, aki dolgozik vele, esetleg tanulta, vizsgázott belőle... Rendkívül fontos lenne!
Köszönöm szépen előre is!
Üdv!
Válasz idézéssel
#13
Kedves Andra!
Én is használom a Infotéka NProf folyoszámla kezelőjét, de csak "óvatosan", igen indokolt esetben. Azokat a számlákat nem viszem fel, amelyek az áfa elszámolási időszakban kiegyenlítésre is kerülnek, így elkerülhető, hogy egy tétel 2x-legyen az áfa analitikában.
A Vevő-szállító számlák rögzítésekor külön áfa rovatszámot használok pl.0921 bevétli áfa, és 1621 levonható áfa
Amikor a kiegyenlítést könyvelem akkor rögzítéskor a megfelelő bevétel, költség rovat és a könyveléskor használt 0927, 1627 áfa rovatszámot adom meg, és az eredeti számla szerinti teljesítési időpontot (mivel azért vittem fel folyószámlára, hogy a számla a teljesítés időpontja szerinti áfa elszámolási időszakra kerüljön).
Áfa bevalláshoz lekért analitikánál lekérem külön a 0927 (vagy az általad használt áfa rovat száma), és külön a 0921 (folyószámlás tételek áfa rovat), valamint ugyanígy a levonható áfa 1627, és külön a 1621
Így ha nem hibázok, akkor később is olyan áfa analitikát tudok lekérni a 0927, 1627 áfa rovatokat megadva, amely egyezik az áfa bevalláshoz korábban lekért analikitával. A ki nem egyenlített számlák jelennek meg a későbbi áfa analitikában, ha a 0921-,1621- folyószámlás áfa rovatot kérem listázni, és a költségek között is csak egyszer szerepel

Ha esetleg nem volt elég érthető, légyszi írj priviben, segítek
Üdv, Ibolya
Válasz idézéssel
#14
Szia!
Sajna nem tudok a folószámla könyvelési részhez hozzászólni. Mi nem használjuk, mert bár a könyvelési részt nem bántja, nem dupláz be a pénztár és a bevétel, de az Áfa rész valahogy nekünk nem jön össze.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#15
gugu7 Írta:Szia!
Mondjad!
Kedves gugu7!
Elnézést kérek, de béna voltam. Úgy megörültem mikor válaszoltál és gyorsan írtam is, sőt mi több egész nap folyamatosan néztem is, hátha már a válasz is ott van, csak a saját bénaságomat nem kalkuláltam bele. Az eltelt idő alatt a gép természetesen és jogosan kiléptetett az oldalról csak én nem vettem észere.
Szóval az első gondom az utalásos szállító-vevő nél van. A szállítót is vevőt is szépen rögzítem az adott fülön. Pl.: ÉMÁSZ
Könyveléskori áfa oszlop: 1627 áfa: 27
Könyvelési oszlop: 1307
Bruttó összeg
Ez eddig rendben is van, de amikor kifizeti csekken az összeget,valójában csak akkor kell könyvelnem a pénzforgalmi szemlélet miatt. De akkor a könyvelés fülön mi lesz a T oszlopnál? A követelnél ott a 051(nálam ez a pénztár) az áfánál 1604 (ezzel egyenlítem ki a 27% os áfát). Be is tudom emelni a számlát, kipróbáltam, hogy újra rátettem 1307-re és ott volt a számla. De ez persze nem helyes mert így kétszer van a 1307-en. Itt is alkalmazni kell egy "591"-es számot, mint a kettősnél? És az mi lehet, a 6007 is?
Köszönöm
nooxiw
Válasz idézéssel
#16
gugu7 Írta:Szia!
Mondjad!
Szia gugu7!
Köszönöm a gyors reagálást.
A legnagyobb gondom a szállító vevővel van.
Felvittem az ÉMÁSZ számlát:
Könyveléskor áfa oszlop: 1627 Áfa: 27%
Könyvelési oszlop: 1307
Bruttó összeg:

Majd mikor csekken kifizetik az összeget könyvelem a pénztárban mint kiadást (addig igazából ugye csak az áfa miatt van fenn)
És itt nem tudom hogy mi lesz a tartozik oszlop, hiszen azt már egyszer könyveltem a 1307-re
Tartozik: ??? Követel: 0501 (Nálam ez a pénztár) Áfa oszlop: 1604 (A 27%-os áfa kifizetése) Ott is van a számla, be tudom emelni. (Kipróbáltam egyszer, hogy újra feltettem 1307-re, amit persze tudom, hogy nem jó, így töröltem is, csak azt néztem meg, hogy a számlát be tudom emelni.)
Az egyszeres programnál is csinálni kell egy "591"-et mint a kettősnél , és akkor az mi lehet? Bármi amit én megadok pl.: 6007?
Köszönöm
Andrea
Válasz idézéssel
#17
Szia!
Mondjad!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#18
Sziasztok!
Új vagyok a fórumban és rögtön a segítségeteket kérném. Én Infotéka programokkal dolgozom és a Naplóval nem boldogulok. Az egyszeres könyvelést papíron értem és tudom vezetni, csak a számítógépes változatát nem fogom fel. Hiába öreg vagyok már. Esetleg dolgozik valaki itt a fórumon a Naplóval és tudna nekem segíteni, megválaszolni a felmerült kérdéseimet.
Köszönöm
Válasz idézéssel
#19
Sziasztok!

Van köztetek valaki aki gyakorlatban használja a Klcs Soft programot könyvelésre? folyószámla összevezetések és zárás nyitásra lenne szükségem és nem boldogulok...
Előre is köszi...
Válasz idézéssel
#20
Idézet:nálam egyszerűen a listák/kivonatok keltek életre
Bocs, ezt olyan jól írtad, hogy jót derültem rajta Smile
Meg kínomban is... igen a listák valóban önálló életet élnek, és sokszor közük sincs a lerögzítéshez.
Mennyi ilyet elküldtem nekik...
Mondjuk nálam ezzel kapcsolatban segítőkészek voltak. Megtalálták, üssek ide-oda entert, és helyreáll... Csak azon gondolkodtam, és amit a sas szemem nem vesz észre, oda vajon ki fog entert ütni? Majd a T. Hatóság, ha ők veszik észre Sad
Üdv. eragka
Válasz idézéssel
#21
Szia!
Megpróbálok visszaemlékezni a bajaimra: nálam egyszerűen a listák/kivonatok keltek életre....ahányszor lekértem annyiszor mutattak mást, ezért kellett sokat egyeztetnem. Volt, hogy a karton és a napló nem egyezett. De az ügyfélszolgálat sem volt igazán segítőkész.

A Softbalance-t én is néztem és szívem szerint arra váltottam volna, csak ugye azok a fránya anyagiak...
"Ne foglalkozz a kihívások elkerülésével. Idővel a kihívások úgyis kitérnek előled" (J.Adams)Blo
Válasz idézéssel
#22
Szia Blongyika!

Megírod, hogy neked hol voltak pontatlan dolgok, melyik részeknél volt megbízhatatlan?
Mivel én még küzdök vele, lehet, hogy van olyan, ami elkerülte a figyelmemet, segítene, ha leírnád, és erre IS figyelnék.

Köszönöm!

Tavaly egyébként mérgemben én is nekiálltam jó árban integrált rendszert keresni, ami szintén inkább billentyűzetes rögzítésre van leprogramozva.
Találtam is egy nekem tetszőt, egyedüli szépséghibája volt, hogy nem volt benne bér program, és nem kezelte a mezőgazdasági fordított áfát.
Az ára korlátlanban megegyezett a QS-tal, újonnan indulóknak biztosan megérné, nekem a nyomkövetés azért nyilván nem ennyi, mint egy új program, így emiatt is elvetettem a váltást, meg a "költözködés" nehézségei miatt.
Ez a Softeverest Softbalance programja volt. Nem tudom, valaki használja-e, van-e tapasztalata velük kapcsolatban?
Üdv. eragka
Válasz idézéssel
#23
Sziasztok!
Nekem is volt "szerencsém" a Quality Soft/Számviteli rendszer programhoz. Nagyon gyorsan lehet vele dolgozni, de bizony volt, hogy sokat kellett egyeztetnem mert nem megbízható. Vissza is tértem az RLB-re.
"Ne foglalkozz a kihívások elkerülésével. Idővel a kihívások úgyis kitérnek előled" (J.Adams)Blo
Válasz idézéssel
#24
Szia Eragka,

Confusedaw:
Válasz idézéssel
#25
Szia Anita!

Ezt egyszer már jól megtárgyaltuk Smile
Különben már tudom, milyen galiba lehetett nálatok anno. És ezt most is tudja produkálni a programjuk, nálam az idei nyitók voltak meglepetések. Sad
Maga a főkönyv szerintem jó, azzal lehetett zárni.
De igen, a nyitóban döbbent meg az ember, hogy a kartonok nem egyeznek a főkönyvben látott záró vevő/szállítóval.
Ráadásul, ha manuálisan értékeltem a devizás vevőt/szállítót, és pont nem egyezett a kettő, és nem is hasonlítottam össze, hogy egyezik-e, akkor alaposan félre lehetett értékelni év végén Sad
Nem értem, hogyan lehet olyan programot írni, ahol 2 külön adatbázisból dolgozik a főkönyv és a karton.
Többletmunkával lehet a hibákat kijavítani.
A devizás része is eléggé ingoványos, sajnos nem lehet vele folyamatosan devizás bankot könyvelni.

Én már elég jól megtanultam a program hibáival együtt élni, sok betegségét ismerem és tudom kezelni, nehéz lenne másikba átköltözni, és azt megszokni, így küzdök vele tovább.

Lent a bér részéről írtam. Csak október 1-re sikerült összehozniuk a jogszabálykövetést, így javasolták az augusztusi bérek korrigálását az ünnepnap miatt.
Még jó, hogy nálunk RLB-ből mennek a bérpapírok, és a bevallások is. Így engem nem ért bosszúság, csak a feladásoknál kellett odafigyelni, hogy ugyanazt adjam fel, amit RLB alapján kifizettünk, bevallottunk.
Üdv. eragka
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég