A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Könyvelő program
Sziasztok!
RLB-sektől kérnék segítséget.
Ha a pénztárból egyenlítek ki átutalásos számlát, akkor azok kiegyenlítetlenek maradnak. Így csinálom:
-Pb. rögzítése
-Megnyomom a számlakiegyenlítés gombot
-Kiválasztom a számlát
-tovább gomb
-tétel mentése
Megjegyzésbe beírja, hogy melyik számla lett kiegyenlítve, a vevő-szállító naplóban mégis azt látom, hogy rendezve 0.
Mit csinálok rosszul?
Johanna
Válasz idézéssel
M.N.Ibi Írta:Én az Infotéka könyvviteli szoftvereit használom. Teljesen megvagyok elégedve vele, rugalmasan, azonnal követik a változásokat. Programcsomag esetén évi "klubtagsági"díjat kell fizetni, és ebben benne van minden program ingyenes firssítése és egyéb szolgáltatások. Lehet csak egy programra vonatkozó követési díjat fizetni.Bővebben a <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.infoteka.hu">www.infoteka.hu</a><!-- w --> lapon megnézheted.
Ibolya

Szia Ibolya,

én is infotékás vagyok, én is meg vagyok velük elégedve. Most egy nagy munka miatt egy cégnél át kell térni a Babér-ra, de az is eléggé emberbarátinak tűnik.

Üdv.zsemle
Az Everest fölött kinyílt a monszun....én meg itt punnyadok, mert csak egy szegény kis ZSEMLE vagyok...
Válasz idézéssel
ziasztok!
Most kaptam meg a pro forma számlát az elnök vezírrel egyeztetve, a bér progi árából kaptam 60% kedvezményt, és így a fullos verzióm maradt a kompakt árával.
Kicsivel fizetek többet mint tavaly.
Csak azt nem értem miért kell a dilit kiverni, és miért nem fogunk össze többen.
Maresz
Válasz idézéssel
Szia Maresz és többiek!
Elküldtem a válaszom emailben, de nem tudom oda ér e? (Lehet, hogy rossz helyre kattintottam.)
Röviden bért nem használtam. A számlázónál a ligtra fizettem elő, mert év közben ott nemigen akartam váltani.
Az egyszerest nem fizettem elő, mert a pluszt bődületesen soknak tartottam (anno vettem 20000 körül és most majd 50000-et kifizetni!!!)
A lightot meg minek... mit tudnak fejleszteni... ugyanarra ami a plusznál már meg van... akkor meg minek fizessem meg mégegyszer!!!!

Ez a light-plussz jó esetleg az új előfizetőknek akik tudnak választani most, hogy mi kell nekik, reális-e a jogkövetés...

Itt a fórumon olvastam egy progiról, már meg is vettem, van bérszámfejtő is hozzá, januártól azzal indulok, már töltögetem fel, amire nekem kell megfelel és jóval olcsóbb főleg a licensz.

Az előző években én is alkudoztam, de azért nem volt ilyen aránytalanul magas, ahogy Te is írod 80-90% licensz díj. Most 5-10% engedmény nem segített volna ki.

Szóval sajnállak....
Rozi
CARPE DIEM! (Élj a mának!-de csak könyvelünk, bevallunk, adózunk...)
Válasz idézéssel
A történet röviden.
Félévkor az eddig használt progit megbontották három felé. Egy nagyon egyszerű, egy kompakt, és egy pluszos verzióra.
Most kérdezik melyiket szeretném. Természetesen én egy fullos verziót vásároltam, és most rákényszeritenek arra ha továbbra is azt akarom akkor egy aránytalanul nagy követési díjat fizessek. Számokban.
A kompakt 144eft a plusz 360eft.
A kettő közötti különbség: amit a kompakt nem tud tb kifizetőhely kezelés, oep felé adat szolgáltatás, ksh és pszáf adatszolgáltatás.
Ezekből nekem csak a ksh és pszáfos adatszolgáltatásra van szükségem, mert a ksh még az 1 alkalmazottal rendelkezőt is kiválasztja, pszáfosra meg mindenkinek szüksége lehet akit nyilatkoztatni kell a mnypt-ről. Azt, hogy ezt miért nem tartalmazza a kompakt nem tudnak választ adni. Én meg nem vagyok hajlandó ezért a kettőért 216eft-ot fizetni.
Megjegyzem a tavalyi fullos verzió dija 201eft. volt. Tehát a kompakt olcsóbb lenne.
Most ott tartunk, hogy adnának 72eft kedvezményt a 360eft-ból. De ha ebbe belemegyek jővőre ugyanezt kell eljátszanom, és erre nem vagyok hajlandó.

A végén nem is lett olyan rövid. Borzasztó mennyire kivagyunk szolgáltatva, hisz egy váltás 230 fős bér (persze sok cég együtt) létszámnál egy új progira való áttérés bődületes munka.
Maresz
Válasz idézéssel
Én az Infotéka könyvviteli szoftvereit használom. Teljesen megvagyok elégedve vele, rugalmasan, azonnal követik a változásokat. Programcsomag esetén évi "klubtagsági"díjat kell fizetni, és ebben benne van minden program ingyenes firssítése és egyéb szolgáltatások. Lehet csak egy programra vonatkozó követési díjat fizetni.Bővebben a <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.infoteka.hu">www.infoteka.hu</a><!-- w --> lapon megnézheted.
Ibolya
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Nagyon tudom ajánlani az általam és sokak által használt progit, nézzétek meg a : <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.catconsulting.hu">www.catconsulting.hu</a><!-- w --> lapon, jó a bekerülési díja, és az éves frissítés is minimális, kb 30e ft, korlátlan cégek esetén. Szerintem profi, rugalmasak a fejlesztők, egyedi-egyszeri igényeket is azonnal, mondom azonnal megoldják. Persze díjtalanul. Dolgoztam drága Cobra conto és Nexon programokkal, hát a cobra a nadrágomat elvitte , minden telefonos infó is pénzbe került, hát nehezen kerültem ki a vonzásából, amikor találtam a catconsulting programját. Ajánlani tudom, ezzel minden megoldható, még az előtársaság is kezelhető.
Válasz idézéssel
Szia Maresz !

Át tudom érezni a lelkiállapotodat. Mi már túl vagyunk ezen ( azóta már nem Kulcs Soft-al bérszámfejtünk. Mindenféle képpen kifogásoljátok meg, hivatkozzatok az aránytalanságra a program ára és a követési díj között, nyugodtan mondhatjátok a megtévesztő eljárásra, ami szerint a program díja kedvezően alacsony, de a követési díj nagyon magas. Mi amikor kifogásoltunk az adott évi aktualizálások számát és a kifogásainkat is leírtuk. ( Az én tapasztalatom az volt, hogy számtalan esetben a mi jelzéseink hatására javították a programot és a határidőkkel is problémáink voltak, persze tudom, hogy pl. a 0808-t az APEH is elég gyakran változtatta ) A végén pedig jeleztük, hogy ilyen kedvezőtlen feltételek esetén kénytelenek leszünk programot váltani ( mi meg is tettük ). Valamit engedtek a követési díjból, de nem túl sokat.

Szóval nekünk is keserű tapasztalataink a Kulcs Soft-al kapcsolatban.

Üdv.
Azért ne feljetsd el, hogy az Életben vannak csodálatos dolgok is !

Kicsi
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Igaz nem könyvelő programmal hanem bérprogival kapcsolatos kérdésem lenne.
Van köztetek aki Kulcs Softos bérprogit használ.
Szivesen megosztanám a véleményemet a szoftver követési díjról.
A listás ár 75%-át kérik, ami a tavalyi díj 198%-a.
Nagyon pipa vagyok, most egyezkedem velük.
Maresz
Válasz idézéssel
Anita!

A nem rendszeres jövedelemnél nyiss egy új jogcimkódot.
Sajnos csak magad tudod kiszámolni,de az összeget ha beirod,mindent kiszámol.
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
Kedves RLB-használó fórumtársaim! Kérlek segítsetek nekem, hogy a bérszámfejtés részében tudok-e felvinni mondjuk 3 óra szombati túlórát (tehát nem az egész napot szeretném, hanem csak egy részét)! Nem találtam ilyesmit, de remélem, hogy én vagyok a béna.
Üdv.: Anita
"Örökké nem eshet"
Válasz idézéssel
Köszi Tündi, nem látok a saját szememtől.
Johanna
Válasz idézéssel
Szia Johanna!

A 0865 kitöltési útmutatójának 57. oldalán azt olvastam, hogy a 83-85. sorokban a 2008. évet megelőző bevallási időszak önellenőrzése, pótlása esetén szerepelhet adat.

A programod azért nem emeli ki az összesenből a tárgyi eszköz beszerzés adóját, mert idéntől nem kell feltüntetni.

Biztos ez is az egyszerűsítés része!!

Üdv. Tündi
Válasz idézéssel
Szia Johanna!
Most nem vagyok a helyemen, és nem tudom leírni, hogyan javítsd, de a lényeg, hogy a bejövő számla felvitelnél megkérdezi hogy eszköz analitikát érintő-e a beszerzés, és I - t kell választani.
Csak innen tudja, hogy tárgyi beszerzés.
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Most Ten-Soft programot használóktól kérek segítséget.
Az egyik vállalkozómnak volt egy elég nagy értékű tárgyi eszköz beszerzése, lesz is áfa -visszaigénylése.
Ha jól emlékszem, tavaly a program mindig kiemelte az összesen sorból a
te beszerzés után levonható adót. Most a 83. sorban nem hoz semmit.
Jó lesz ez így?
Johanna
Válasz idézéssel
Kedves Tündi és Polika!!
Köszönöm a gyors választ.
Teljesen igazatok van, ez a megoldás fel sem merült bennem, igaz csak egyszer vettem át év közben céget, azt rlb-vel könyvelték, és megkaptam mentéssel együtt.
Meg fogom próbálni a nyitást junius 1-el, aztán ha nagyon gubancos, még december végéig lesz rá mód kisilabizálni.
Ági
Válasz idézéssel
Lezártam! És láss csodát, sikerült!
Polika, Kicsi köszönöm szépen!
Válasz idézéssel
Szia Kicsi!
Nem volt csacsi: nem zártam le.
Rájöttem ám, csak még nem értem rá írni.
A csak úgy beszélgetnék topicba megkérdezem, hogy vannak a lányaid, meg a bébik.
Puszi
Válasz idézéssel
Kis Balázs !


Tudom, hogy csacsi kérdés, de a 2007.évet lezártad ?

Puszi
Azért ne feljetsd el, hogy az Életben vannak csodálatos dolgok is !

Kicsi
Válasz idézéssel
Polika!
Az van kijelölve. Na megcsinálom még 1x.
Válasz idézéssel
Nem lehet, hogy az évnél a 2008-at jelölted ki, a 2007-et kell, úgy próbűáld. Nekem otomatán átnyitott.
Válasz idézéssel
Kedves RLB-t használó Bajtársaim!
Először nyitok át új évet. Ha megcsinálom az Alapadatokban a törzsadatok, nyitó tételek átvételét, akkor az nem azt jelenti, hogy átnyitottam? Mármint a fkvi számlákat? Mert a 491-es karton üres, nyitó napló nincs. Vagy kézzel kell a nyitást könyvelni?
Köszönöm!
Válasz idézéssel
Én is szeretem az RL-t, az újonnan átvett cégeket azon könyvelem.Igaz én lekönyveltem újra az eddigi 2008-as tételeket, de nem volt sok, cégenként, havonta 50 tétel és 3 hónap. Ezt azért nem bántam meg, mert igy ismereteim lettek az előzménykeről, és a régi könyvelőkből még nem sikerült kisajtolni sem a lemezt, sem a kiíratott kartonokat, mondván, hogy eddig is kinyomtatták a könyvelési bizonylatokat. A semminél több, de könyörgöm, azt egy másik oda nem tett bizonylattal akár stronózni is lehet. Ennyi tételnél inkább ragaszkodj a kiíratott kartonokhoz.
Válasz idézéssel
Üdvözlet Ági a körünkben!

Az említett programokat nem ismerem, én RLB-vel könyvelek. De miért is kellene megvenned egy harmadikat, ha már használsz kettőt?
Szerintem adjanak annak rendje módja szerint egy főkönyvi kivonatot és azt vidd fel nyitóba (nem az egyenleget, hanem a forgalmat) és onnan folyatatod. Nem azt mondom, hogy az előzményeket nem lesz macerás visszanézni, de még mindig egyszerűbb, mint felvinni újra.
Mérlegkészítéskor szidom én is magamat, ha évközben jövő céget kell lezárni, hogy ilyet soha többet, de azért mindig megoldódik.

Sok sikert! Tündi
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Elolvastam az eddigi hozzászólásokat a programokkal kapcsolatban.
Én is használok a kisebb cégekre és pénztárkönyvre RLB-t nagyon szeretem, egyszerű kezelni, elég sok minden megoldható vele, én is ajánlani tudom.
A Kulcs-softos kettős-t is használom, bár elég macerás az áfa beállítása rajta, de ha kitapasztalja az ember, utána nagyon jó, áttekinthető. logikus, könnyű rögzíteni, gyors, és a listázások variálhatósága is nagyon praktikus. Idén kezdtem használni egy közepes cégnél, és meg vagyok vele elégedve.
Gondom a következő:
Ha valaki használ DelthaConto progit, szeretném a véleményét kérni.
Át kéne vennem egy céget, most júniusban, amit eddig ezzel könyveltek.
Érdemes-e megvennem ezt a progit, vagy könyveljem inkább ujra a kulcsszofttal? kb eddig 2000 bizonylat,
Letöltöttem a demot, de nekem igazából nem nagyon jön be, hátha ismeri valaki a gyakorlatban, kérem segítsetek.

kösziű
Ági
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég