A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RLB megoldások
#1
Hello!
Megcsinálod a [b][b]KSZLAKET.DBF[/b] ezt lemented modjuk az EV könyvtárába vagy bárhova itt alul hogy kell kinézni a könyvtárnak majd az RLB-ben a Könyvelés menü Egyedi moduloknál lesz[/b]
Az RLB60 rendszer kizárólag [b]KSZLAKET.DBF nevű fájlból[/b] képes adatokat importálni. Ügyelned kell arra is, hogy a KSZLAKET.DBF fájl olyan könyvárban legyen, amelynek a [b]nevében nincs szóköz[/b]. Sőt, a korábbi könyvtárak neveiben sem lehet szóköz. Tehát például a 'c:/Documents and settings/valaki' könyvtárban sem találja meg az RLB60 a KSZLAKET.DBF fájlt.

További lényeges momentum, hogy a Számlázz.hu-tól kapott KSZLAKET.DBF fájlt [b]ne nyisd meg Excellel[/b], és ne mentsd el az Excel segítségével. A KSZLAKED.DBF fájl csak akkor olvasható be az RLB rendszerébe, ha azt az Excel nem érintette.

Ha ez a három feltétel teljesül, és továbbra sem tudod az adatokat importálni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az RLB60-at fejlesztő céggel. Ha kiderült, mi okozta a problémát, kérjük, oszd meg velünk is – így a többieknek is segíteni tudunk majd
Válasz idézéssel
#2
Egyéni vállalkozó aki RLB pénztárkönyves áttért most novemberben a szamlazz.hu számlázásra. Mivel webáruházas, és sok apró számlája van ezért szeretném beimportálni a könyvelő programba a kiállított számlákat. Le tudná valaki írni ennek a pontos menetét /pl. hová mentsem le a fájlt a szamlazz.hu-ról és hogyan tudom beimportálni az egyszeresbe?/ Mivel még soha nem csináltam ilyet ez lenne az első.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#3
Placebo,köszönöm szépen.

Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#4
Hello!
Írd le pontosan mi az,itt egy kis leírás:

https://5percado.hu/onkentes-penztari-befizetesek-2019/
Válasz idézéssel
#5
Kedves Placebo!

A számfejtésnél szoktam a béren kívüli fülön behívni  OP jogcímet és itt töltöm a brutto összeget amit a cafetéria keretéből választott.Talán ezért pakolja máshová a Önkéntes NYP-T.

Lehet én vagyok szétcsúszva ,de megnéztem az alkalmazotti törzset és benne van az ÖNYP és MagánNYP opció is,de viszont a százalékrész csak azoknál érdekes akik maradtak MNYP rendszerben ,cafetériában adott ÖNYP mikor beviszed a alkalmazotti törzsbe akkor a feladásnál hol hozza az összeget  és hol mutatkozik a bérjegyzéken?

Pmacsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#6
Hello!
Én az alkalmazotti törzsben beállitod Ny.pénztár fülön milyen van neki Nyp vagy Önk nyp ott beállitod mennyit vonjon százalékban majd bérfeladásnál az Önkéntes ny.p. tagdíjnál lesz.
Válasz idézéssel
#7
Kedves Placebo!

Így néz ki a dolog az Rlb bérfelben,sajnos hozza mint béren kívüli nem pénzbeni,és ezek közterhe külön soron.
Pirossal látod a így néz ki a bérfeladásnál és az a bajom ,hogy a közterhet mint béren kívüli szja stb itt hozza egy összegben.

Köszönöm a segítséged.

Csatolmányba beteszem a bérfelt ha nem gond rá néznél  talán így többet mond neked.

Pmarcsi


Csatolt fájl(ok)
.docx   bérenkívüli.docx (Méret: 146.57 KB / Letöltések: 94)
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#8
Hello!
Az nem béren kivüli juttatás,levonod a bérből T471 meg valahova kötelezettség K479X aztán majd a cég utalja a nyugdíjbiztositónak
Válasz idézéssel
#9
Sziasztok!
Segítséget kérnék,ti a bérfeladásban hogy állítjátok be a béren kívüli juttatásból levont közterhet(önkéntes nyugdíjpénztár),legyetek szívesek segíteni ,mert nem nagyon világos ez számomra ,hogy fog ez ki futni a bérből.
Köszönöm,
Marcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#10
Hello!
Igen a 30%-k igazolás nélkül elszámolható ha ez 15euronál kevesebb akkor annyi de max 15 euro.
Válasz idézéssel
#11
Még mindig a napidíjat rágcsálom sonka helyet.

napidíjból levonható a bevétel 30%-a, de legfeljebb napi 15 eurónak megfelelő forintösszeg.
Szóval főszabály szerint először megnézem a 30%-át és ha annak az értéke több mint 15 euró akkor a15 eurót fogom a napidíjból levonni, itt merül fel számomra a dilemma a látottak alapján.

Megkapja pl.február 25-én a napidíjat 120 eurót utazik február 26-án érkezik február 28-án,tehát 3 napot volt kint.
Itt a 120*30=36eur,ha a 15 eurt nézném akkor 45eur,jól gondolom,hogy a 30% lesz a levonható rész és nem a 45 eurónak megfelelő összeg.

Pmarcsi

Kedves Gajda!
Köszönöm szépen a sok linket,végig olvasgattam mind rajtam egy tanfolyam segítene gondolkodom majd a dolgon.
Az a fórum nem annyira segítőkész mint az Akta,ez családias és mindenki próbál segíteni  itt nagyon sokat tanultam.Sajnos úgy hozza az élet,hogy a bért is meg kell tanulnom igyekszem azért fogok sajnos néha az agyatokra menni előre is bocsánat érte,biztos át teszem magam a béres topicba ott fogok kérdezgetni.

Mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánok !!!

Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#12
A megbízási díjról a Nav. 02. info füzetében mindent megtalálsz, 5-9-ig terjedő oldalakon.
A 08-ason a "nem biztosított" kategóriát a Nav alábbi linkjén ismertette

https://www.nav.gov.hu/nav/ado/egyeb/190...tvany.html
*
A bérleírást részletesen: Rlb frissítés katt !>  https://www.rlb.hu/User/frissit.php

bal oldalon kettős kvv. katt ! > https://www.rlb.hu/User/kettos.php
-
leírások  > a bérleírás a kisebb terjedelmű, 1.52 MB arra katt !
 letölthető pdf-ben
*
Azon a fórumon is van sok hasznos  tudnivaló
fórum >> Bérszámfejtés, munkaügy >> Megbízási díj
-
http://iriszoffice.hu/egypercesek/kell-e...-nav-fele/
-
http://iriszoffice.hu/egypercesek/mekkor...es-osszege
+
https://tinyurl.hu/YBby/
-
https://tinyurl.hu/w9h6/
-
https://tinyurl.hu/S2Hq/
Válasz idézéssel
#13
Szia!

Igen így gondoltam én is ide írom ,hogy milyen projektre kell majd elszámolni a bérét,benyitom a munkaszámok közé is és a partnerekhez felviszek minden dolgozót,mert a bérfeladásnál is tudok munkaszámokra szűrni.A bérszámfejtés itt lesz a régi RLB-ben a bétában pedig a könyvelést vezetem ide meg majd feladom vegyesen a bért.Így tudok külön szűrni a dolgozókra bérileg a főkönyvben pedig látom egy összegben a béreket.Ha jól csinálom záráskor a a projektekre könyvelt bér egyezik a főkönyvben lévőkkel.

Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#14
Hello!
Esetleg amikor az alkalmazott adatait viszed fel ott van olyan hogy törzsszám ott lehet gyüjtögetni a dolgozókat valamilyen szempont szerint.
Válasz idézéssel
#15
Nagyon köszönöm ez a link nagyon sokat segít,nagyon szégyellem magam,de pontosan hol tudom megtalálni esetleg egységes szerkezetbe,hogy pl megbízási díj stb milyen levonási kötelezettség van és mi után kell szochot fizetni, nem vagyunk szakképzés alanyai.

köszönöm,

Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#16
Hello!
Szerintem sem tudsz beállitani nem látok sehol rá lehetőséget csak a feladásnál a munkaszámot.Mikor számolja el lehet hó közben is,hát kéne megbizási szerződés mert csak abból fogod tudni hány napra szól és ugy osztani a kifizetéskor napokra hogy biztositott lesz-e vagy nem és ha az jelenteni is kell ahogy írod.

Hello!
Jogviszony típusa: Ennek segítségével a program pontosabban tudja felajánlani a megfelelő beállításokat, mint pl. az alkalmazás minősége, illetve innen tudja a program, hogy alapértelmezetten mely jogcímekre kell számfejtenie. A 1808-as bevallás sora az egyes jogcímekhez van hozzárendelve, így egy jogviszonyon belül többféle jövedelmet is tudunk számfejteni. Ha önálló tevékenységbe tartozó jövedelmet választunk, továbbra is meg kell adni az alapértelmezett jogcímet, a költségnyilatkozatra vonatkozó beállítást, és ha nem a 10%-os költséghányad lett kiválasztva, a figyelembe vehető költség összegét. Amennyiben az illetőnek csak ingatlan bérbeadásból származó jövedelme van, az alábbi beállításokat kell alkalmazni:  Létre kell hozni egy státuszt az Alkalmazotti státuszok menüpontban az ingatlan bérbeadásra, amiben semmilyen járulékot nem jelölünk meg számfejtésre (ezt eddig is így kellett csinálni).  Alkalmazás minősége ebben az esetben bármi lehet, mivel a 1808 azon oldalai nem kerülnek kitöltésre, amin szerepeltetni kell az alkalmazás minőségét (járulékkal kapcsolatos oldalak – 09, 10).  Adjuk meg az ingatlan bérbeadásra létrehozott jogcímünket, és a költségnyilatkozatnak megfelelő beállításokat.  Ebben az esetben az alapbér mezőbe írt összeget fogja számfejtéskor a program felajánlatni a bérbeadás bevételéhez.  FIGYELEM! Amennyiben az illetőnek munkaviszonya is van a bérbeadás mellett, a munkaviszonynak megfelelő beállításokat kell alkalmazni az alkalmazott törzsben, a bérszámfejtés során lesz lehetőségünk megadni a bérbeadásból származó jövedelmet!

https://webcache.googleusercontent.com/s...clnk&gl=hu
Válasz idézéssel
#17
Újra kérdezek,
Két vállalkozó(majd csekkolom,hogy adószámos vagy ev)gondolom van jelentősége,irodát ad bérbe számunkra  vidéken.
Alkalmazotti törzsben az alábbiakat töltöm ki a jogviszonynál ha jó gondolom:
Státusz-csinálok bérbeadást
Jogviszony:önálló tevékenység jövedelme- alk.minősége na itt a fejtörés 41 vagy 75.
alapértelmezett jogcím :ez van kiválasztom ,hogy ingatlan bérbeadás
költségnyilatkozat: az egyik 50% akkor a nyilatkozat szerinti összeg(költség a bérbeadás fele pl.37.500.-) a másiknál a 10% választom.
FEOR: van?
munkakör:bérbeadás
bizt.jogv.kód:1204(vállalkozás szerinti jogviszony)
TBJ szerint bizt.jelelölő négyzet : ide kinek kell pipát tenni
És a bér gondolom a számlán lévő összeg.
Belépés:gondolom az az időpont amikor a szerződés kötettett.
 és a többi mezővel mi legyen ,előző fül szabadság stb?

Köszönöm ha valaki segít, tegnap óta csak törvényeket olvasok zsong a fejem a paragrafusoktól.

Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#18
Marcsi!
Szerintem a számfejtésnél nem tudsz kódokat megadni, csak a bérfeladásnál munkaszámot. Remélem Placebo megerősít. 

Én csináltam az Alkalmazottak/Alkalmazotti státusz beállításainál egy olyat, amit használok ahhoz a megbízási díjhoz, ami nem éri el a min. bér 30%-t. Út tétel és utána be tudod pipálgatni, hogy mit vonjon, mit ne. 

A külföldi napidíjhoz nem tudok sajnos hozzászólni, ne haragudj Sad
Válasz idézéssel
#19
Kedves Placebo!

Köszönöm próbálkozom vele , haza hoztam a januári bérlapokat megpróbálom az egyszerűeket felvinni és számfejteni az előző könyvelő számfejtése alapján.Még az a bajom, hogy ahogy nézegetem itt rögtön pályázatok kódjai is megvoltak adva gondolom a pályázati pénzek elszámolása miatt,rlb bérben lehet valami ilyet alkotni,láttam a bérfeladásnál hogíy van ott munkaszám lehetőség ,de maga a számfejtésnél hol lehet ezeket beállítani,ne haragudj ,hogy egyszerre ennyit kérdezek.
Zavaros még mindig számomra a külföldi napidíj számfejtése.
Ha munkavállaló megy szakérteni azt lehet a munkabérével együtt számfejteni,( a bérlapokat nézegetve külön volt eddig számfejtve)ha külsős tag kíséri mint szakértő akkor gondolom kell megbízási szerződés és ez alapján kellene beállítani a számfejtést,itt felmerül számomra ha a minimálbér 30% felett van a napidíj akkor már biztosítottá válik akkor kell jelenteni a 1041 is és mindent kell tőle vonni,ha nem akkor csak szja-t.
Még soha nem csináltam jogcím kódokat annál a két embernél akit eddig számfejtettem nem kellett semmit beállítani lefejtette a progi.

Köszönöm ,
Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#20
Nagyon köszönöm megpróbálom, bár vakargatom a fejem velem együtt 58 dolgozó van ki így ki úgy ma kaptam az előző(sajnálom nagyon)könyvelőtől törzsadat kartont Angry ,az áprilist nekem kell már csinálnom, de fel kell vinnem az előző 3 hónapot is.Fogom a kis ásót elásom magam.

Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#21
Hello!
Az alkalmazottnál a számfejtésnél a Béren kivüli,egyébb.. fülön csinálsz egy a kék nyílnál a Jogcím kivál.. alul csinálsz egy új törzset új tétel ami lesz az adómentes rész a 30% de max 15Euro/nap,majd a Jövedelem fülön is csinálsz eggyet ami az adóköteles rész lesz mint bér Rendszeres jövedelem.
Teszteled megcsinálod papíron eggyet összeveted ,csinálsz Bérpapírt rajta van-e minden, 08 berakja e,M30 is utána mehet élesbe
Válasz idézéssel
#22
Nagyon köszönöm!

Nem kamionosok nem kísérők,munkavállalók és megbízottak akik konferenciára mennek.Sajnos nincs gyakorlatom a bérben nem kellett csinálni.

Üdvözlettel,

Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#23
Hello!
Este ránézek akkor több idő lesz,addig is gondolom nem kamionosok/kisérök lesznek akinek számfejteni kell?
Válasz idézéssel
#24
Köszönöm a válaszod,kérlek esetleg tudnál segíteni mit hol állítsak be nem kellet eddig még a bérszámfejtéssel foglalkoznom,megvagyok rémülve , hogy fogom ezt a részét csinálni nem kevés a létszám van itt minden munkavállalói forma a napidíjakon kívül.

Köszönöm ha időt szakítasz rám a zárások közepette.

Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#25
Hello!
Hát az rlb bérszámfejtése elég egyszerű -de ez nem hátrány sőt - sok mindent nem tud alapból,esetleg csinálsz jogcímeket a napidíjnak ami adómentes meg ami jövedelem - a 30% de max 15 euro adómentes fellet ugy adózik mint bér - meg a cégnek is lehet fizetnivalója az étekezés stb után
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég