A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
végelszámolás
Nekem ezzel össz-vissz az a bajom, hogy a cégtulaj külföldi és egyáltalán nem ért ezekhez a dolgokhoz. Sajna nekem is ez az első, felszámolást már csináltam eleget, lehet hogy rá kéne beszélnem (csak vicc volt). Na, szóval arra gondoltam, hogy megkérdezek egy-két könyvvizsgáló ismerősömet, hogy elvállalná-e. Nem tudom mennyit kérhetnének ezért. Én egyedül nem merem bevállalni az APEH vizsgálat miatt.
Válasz idézéssel
Mindkettőtöknek köszönet,én is belecsúsztam egy társasági végelszámolásba (a "praxisomban" ez az első)
Jól megkínlódtam ezzel a céggel, mert 1 éve vettem át és elég káotikus volt a könyvelése. Most lezárok, a bevallásokat, elkészítem és mindent átadok az ügyvezetőnek, mert az új cégtv szerint a végelszámoló kötelessége a végelszámolás befejezését követően beadni a szükséges bevallásokat. Nem lesz nehéz, mert semmi vagyontárgy nincs.
Áldásom rájuk.
Válasz idézéssel
szia Klári!

Köszönöm a gyors és lényegretörő válaszodat. Nemrég találtam rá erre a fórumra, de már megérte.
üdv
verocs
Válasz idézéssel
Szia Verocs!

Az általad vázolt helyzet egészen tiszta. Gondolom ügyvédnél járt az ÜF.

A megállapodott nappal, mint a tevékenység záró napjával kell 65-öst /ha Áfás a megfelalő gyakoriságút/ 0671-est, 06083-ast és Tev.záró beszámolót beadnod. Ha a közzétételi igazolásgyűjtési /OEP,Nyug.Bizt,VPOP,Önkorm.adó, Környezet és Vizügy/időszak lejárt és van végelszámolás befejező dátumod újab 65-ös,71-es,083-as.

Rossz hír, hogy a jegyzett tőkén felüli vagon adóköteles, amit a záró 083-asban kell leadózni /M 04 old. 113 sor/.

A többiek még biztos kiegészítenek.

Üdv: Klári
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, ha valakinek már van ebben tapasztalata, hogy avégelszámolás esetén milyen bevallásokat kell beadni az APEH felé.
Ez egy kis Bt, van kb 150 eFt tárgyi eszköze, ezeket szerintem ki fogom számlázni a végelsz előtt (persze + ÁFA), és így eladás után lesz kb 200 eFt-ja a pénztárban. 2005-ben minimális kb 150 eFt nyereséggel zár. Járulékokat nem fizetett, mert külföldi az illető. (Ez utóbbit nem igazán értettem, hogy miért nem kell fizetnie, de egy könyvelő irodától vettem át a cég könyvelését.).
Jól gondolom-e hogy a pénztárban lévő pénzből visszafizetik az alapításkori hozzájárulást (jegyzett tőke)?? Kérdésem még az is, hogy a fennmaradó (pénztárban) lévő pénz felosztásakor kell-e adót fizeni (pl. SZJA, osztalékadó).
Az eddigi nyereségeket nem vették ki osztalékként. Ennek mi lesz a sorsa? Le kell adóznia?
A 72/2006 Korm. rend-ben már megtaláltam a számviteli teendőket, de arról semmi infót nem találok, hogy az APEH-nak konkrértan miket kellene beadnom.
Ha valaki tud, segítsen, mert még idén le kéne ezt zongoráznom.
köszönöm
verocs
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég