A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
végelszámolás
#1
Ekkor nem lehet Ny-t a 08-helyett:

Nem nyújtható be a nyilatkozat:

●[size=undefined]       [/size]Havi adó- és járulékbevallás (’08-as) helyett, ha az adott bevallási időszakban adókötelezettség ugyan nem keletkezett, a jogszabály mégis adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő (például a biztosítási időre vonatkozóan). Ilyen eset lehet például, ha az adózónak egy foglalkoztatottja van, aki a bevallási időszakban táppénzen van. A táppénz időtartama alatt nem kell járulékot fizetni, de a magánszemélyre vonatkozó biztosítási időt, valamint a munkabérrel ellátatlanság idejét, kódját fel kell tüntetni a ’08-as bevallásban.
Figyelem!!!Alarmstufe Rot!!Csak szólnék ezzel a Felföldi Könyvelőiroda Szombathely -el nehogy valaki szóba álljon sunyi,pénzsovár társaság.Ez Veszélyes!!!
Válasz idézéssel
#2
Köszönöm szépen a segitségteteket !  Mint irtam  beadtam 20T201T bejelentőt , valamint a 20KATA V1 jelöléssel, a cég neve után már ott van a végelszámolás alatt a törzsadatokban,  az zavar még mindig a kisadózó vállalkozások tételes hatálya alá tartozik, mikor beadtam a 20T201T bejelentőt ahol beirtam a végelszámolás kezdetét 2020.05.01,végelszámolásról hozott döntés időpontját 2020 04.30 ezzel vissza kerül a TAO törvény alá, de még mindig nem.
Placebo !  Az NY nyilatkozatot még januárban beadtam 2008,2001 bevallásokról, most akkor januártól visszamenőleg adjam be 2008-as bevallásokat  ?
Válasz idézéssel
#3
1.A végelszámolás dátuma késöbbinek kell lennie mint a határozat dátuma.
2.Bevallások a kata kell nem a 71-es,a 08-as helyett nem lehet Ny-t beadni
3.Záromérleg nem kell könyviszgáloval de a nyitó mérleget igen ezeket nem kell közzétenni.

150 nap alatt vége kell lennie a végén beszámolo meg bevallások NY nem lehet beadni meg az a két dolog mind egyszerre.
Figyelem!!!Alarmstufe Rot!!Csak szólnék ezzel a Felföldi Könyvelőiroda Szombathely -el nehogy valaki szóba álljon sunyi,pénzsovár társaság.Ez Veszélyes!!!
Válasz idézéssel
#4
Ildikó!

Ha egyszerűsített végelszámolást választasz, akkor a lépések ezek:
1.   Egyszerűsített végelszámolás dátuma (taggyűlési jegyzőkönyv), 20T201T-én (végelszámolás kezdő dátumát bejelenteni)
2.   30 napon belül bevallások elkészítése és beadása (kód: V/1): 2071, 2065, 2008, mérleg (végelszámolás miatt tevékenységet záró), 2001, iparűzési adó
3.   nyitó mérleg
4.   normál bevallások a végelszámolás alatt: 2008, 2065, stb. (kód V/2)
5.   vagyonfelosztási javaslat, taggyűlés és záró mérleg beadás a Cégbíróságnak, NAV-nak 20T201T (végelszámolás befejező dátumának bejelentése), 2071, 2001, 2065,
(kód: V/3) iparűzési adóbevallás,
6.    a végelszámoló beadja a hitelesített taggyűlési jegyzőkönyvet és a vagyonfelosztási javaslatot!

Igaz, legutolsó végelszámolásom 2018-ban volt, de nem tudok változásról azóta! Remélem ne hagytam ki semmit! A bevallásoknál a kódok beírására figyelj!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#5
Szia Ildi!

Egyszerűsített végelszámolás katás bt.-nél
  • adozona.hu
2019.01.13., 06:21 Frissítve: 2019.01.13., 00:24 1


Katás bt. egyszerűsített végelszámolást szeretne indítani, milyen záró beszámolót kell közzétennie? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.
hirdetés
A kataalany betéti társaság a végelszámolás kezdő időpontjától számítva visszakerül a számviteli és a társasági adóról szóló törvények hatálya alá.
A kisadózókról szóló törvény 29. paragrafusa alapján az ilyen társaságnak a végelszámolás kezdő napját megelőző nappal záróleltárt és zárómérleget kell készítenie, amit könyvvizsgálóval nem kell ellenőriztetnie.
Ezen zárómérleg adatai alapján viszont a végelszámolás kezdő napjával nyitó mérleget is kell készíteni, de egyik dokumentumot sem kell közzétennie.
A fenti mérlegben az eszközöket piaci értéken, a kötelezettségeket pedig a ténylegesen fizetendő összegben kell szerepeltetni. A kettő különbözeteként a saját tőkét kell kimutatni, melyből a jegyzett tőke mértéke adott, hiszen azt a cégbíróságon bejegyzett mértékben kell felvenni. A különbözet további részét eredménytartalékként kell felvenni.
A végelszámolás elindításához tehát leltárba kell venni a vállalkozás által használt eszközöket, például tárgyi eszközök, készletek,követelések, pénzeszközök stb. Szintén fel kell térképezni a végelszámolás kezdő időpontjában fennálló kötelezettségeket, mint például szállítói tartozások, adótartozások, tagi kölcsön és egyéb kölcsönök, hitelek összegét, s ezeket mind szerepeltetnie kell a fenti záró-, illetve nyitómérlegben.
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#6
Szia Ildi!
Katából vissza kell állni társasági adóra.
Mindent ugyan úgy kell leadni, minta társasági adós lett volna.
Válasz idézéssel
#7
Sziasztok! Kérném a segitségeket akinek volt hasonló esete, a végelszámolás alatt álló Bt.mivel KATA-as volt Ny nyilatkoztunk a 2001,2008 bevallásról, a végelszámolás 05.01-vel kezdődött kell-e áprilisra beadni V1 jelöléssel, valamint tevékenységet záró beszámolót a Cégbiróság felé kell-e adni, több helyen  olvastam már utána de sajnos nem egyértelmü.
Válasz idézéssel
#8
Sziasztok !  Sima Bt. végelszámolásom már volt,  tul vagyok rajta, de most  KATA Bt- végelszámolását inditottuk el május 1-vel beadva a 20T201T bejelentő, 20KATA V1 jelöléssel. Kérném a további segitségeteket, záró+nyitó mérleget kell készinteni ha jól tudom nincs tevékenységet záró beszámoló közzététel,  a 08, 01 bevallásokat májustól kezdve kell beadni ?
Válasz idézéssel
#9
Hogy szakadjon rájuk a budi. Miért nem lehet olyan progit alkotni, ami minden meg? Uff! Angry
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#10
Na sziasztok !  Megoldódott a helyzet, de ide írom mert erre nem jöttem volna rá és szerintem Ti is járhattok igy:
Felhívtam a 1818-at a Mo.hu-t. 
Kiderült, hogy a Crom böngészőnél szokott ez a hiba előfordulni és próbáljak meg más böngészöt használni . Szerencsére a Firefox is telepitve volt és láss csodát !!! Szépen betudtam küldeni az iratokat. Hu ha Smile
Azért ez nem semmi. Tegnap legalább 10 szer próbáltam délután és többek között a kis unokámmal ezért nem tudtam játszani mert Mama mindig csak dolgozik...

További jó végelszámolást mindenkinek.

Tündi
" A könyvelő a modern világ sámánja..."
Válasz idézéssel
#11
Sziasztok !

Ma szerettem volna a záró 08-as bevallással együtt mindent beadni és lezárni a végelszámolást, a NAV-hoz be is adtam mindent, de a cégbirósághoz a vagyonfelosztásit és határozatot egyszerüen a MO. hun nem tudtam beadni.
Mindig azt irta ki hogy hiba történt..... vagy 6 szor is . A közlöny számát nem tudom az igaz, de az ellenőrzés lefuttatásakor nem irt ki semmi hibát. Az ügyvezető AVDH -val hitelsitette a két dokumentumot amit feltöltöttem...
Nem értem az egészet... igaz az elején kiirja hogy karbantartás miatt a személyes adatokat nem tölti ki automatikusan de ha én beirom akkor letudom inditani az ügyintézést.... Hát nem. Nem tudom mit csináljak. Hát egy napon a NAV -val már nem lesz beadva az biztos....
Kinek mi a véleménye ??? Mi lehet a baj ? Az elején az adószámnál gondolom csak a 8 törzs számot kell megadni..., de próbáltam az egésszel is ...
" A könyvelő a modern világ sámánja..."
Válasz idézéssel
#12
Sziasztok,

Előrebocsájtom, hogy én nem könyvelő vagyok, a saját cégemet kéne egyszerűsített végelszámolnom. Programozással foglalkoztunk. Évi 1-2 kimenő számlánk volt a fővállalkozó felé, sajnos a bevételi forrás megszűnt. A könyvelőm sosem csinált még ilyet, nem tudja mi ennek a menete. Én már több napot rászántam erre, hogy utánajárjak, de nem teljesen tiszta minden. Ebben kérném a segítségét olyanoknak akik már végigvittek ilyet, hogy ne kelljen 100+ ezret még ráköltenem ügyvédre emiatt, ha nem muszáj.

A cég 2 fős (én és a testvérem) 50-50%-os teljesen megegyező tulajdonjoggal rendelkezünk, mindketten ügyvezetők is vagyunk. Nekem van máshol 8 órás bejelentett munkahelyem, így csak öcsém van bejelentve mint munkavállaló 8 órára ebbe a cégebe. Utána fizetjük csak a járulékokat.

1. Lépés:
kell egy taggyűlés, ami dönt a végelszámolás elindításáról. Ezt próbálom összeollózni interneten talált doksikból.

kérdés: Ha nem kell végelszámolot választani, mert a végelszámolási feladatokat a vezető tisztségviselők látják el, akkor most mi ketten leszünk végelszámolók? AAkkor pl. a "14. számú melléklet a 21/2006. (V. 18.) IM rendelethez" doksiban kinek a nevét kell behelyettesíteni a végelszámolói feladatokat ellátó vezető tisztségviselő helyére? (én szeretném ezt végigvinni, öcsém egyáltalán nem ért a papírmunkához, illetve a hivatali dolgokhoz) 

2. lépés:
T201T-n bejelentem a végelszámolás kezdetét.

Kérdés: Ezt lehet visszamenőlegesen is, mondjuk május 1-el elindítani? Vagy mindenképpen előre kell bejelenteni?
Illetve a végelszámolás elkezdtével ki lehet jelenteni öcsémet mint munkavállalót, hogy ne kelljen fizetést adni neki? (mert nincsen bevételünk már egy fél éve, ezért is kéne 
megszüntetni a céget, mert lassan a törzstőkéből megy el a pénz a semmire)
Azt olvastam valahol, hogy a számlavezető banknak is kell ezt jelezni, de hogyan, milyen formában?

3. lépés:
Könyvelő készít egy tevékenységet lezáró bevallást és számviteli beszámolót, amit közzé kell tenni.

4. lépés:
Megvárjuk a cégbírósági közzétételtől eltelt 40 napot, majd határozunk a vagyonfelosztási javaslatról, illetve az iratanyag őrzésének a helyéről (jóváhagyjuk). Ezeket a jogszabályban meghatározott minta alapján töltjük ki. (itt nem egyértelmű, hogy a végelszámoló helyére kit írok be, mindkettőnket, magamat, vagy nem is kell kitölteni, mert alapból mindketten azok vagyunk?!)
Bejelentjük a végelszámolás végét a NAV-nak a T201T-n.

5. lépés: A végelszámolás végét követő 30 napon belül készít a könyvelő a végelszámolás záró napjával tevékenységet lezáró társasági adóbevallást, illetve végelszámolást lezáró beszámolót.
És ezzel egyidejűleg elküldjük a cégkapun a vagyonfelosztási javaslatot és az erről szóló határozatot.

6. Lépés: Ha minden jó, akkor kb 30 nap után kapunk valamit arról, hogy a céget törölték és mehetünk be a bankba a pénzt szétosztani és bezárni a bankszámlát.

Vége

Tudna valaki segíteni a kérdésekben, illetve, hogy mit hagytam ki, mit tudok rosszul, iletve milyen bevallások kellenek még? Vagy inkább fogadjak egy ügyvédet?!


köszönettel:
Laci
Válasz idézéssel
#13
Szuper! Köszönjük a figyelemfelhívást!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#14
Megváltoztak az elnevezések, az alábbi linken megtalálhatóak

https://www.kornyved.hu/hirek/157-a-korn...segei.html

Egyszerű  nyilatkozat:
A XXX. YYY. Bt. adószám: 11111111-3-43 , cgj: 01-06-______ 2020. ...hó .... napjánl a

Társaság egyszerűsített végelszámolását határozta el.
Nyilatkozunk, hogy nem maradtak fenn olyan környezeti károsodások, környezeti
terhek, melyekből bírságfizetési vagy egyéb fizetési kötelezettség, a károsodások
elhárításához, illetve terhek rendezéséhez szükséges kiadás származhat.

A székhelyünkön 1234 Bp., XXXX utca 123. alatt a tevékenységünk 6920 számviteli,
könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység volt. Egyéb tevékenységet nem végeztünk.
Más telephelyünk nem volt.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a közölt adatok a valóságnak

megfelelnek.

A végelszámoló neve:
Válasz idézéssel
#15
Köszi, Tamás, akkor körbejárom még.
Válasz idézéssel
#16
NOVILL!

Én tavaly csináltam egyszerűsített végelszámolást, de ott nem kértek ilyet. Igaz kisker. bolt volt és nem kellett környezetvédelmi termékdíjat fizetnie. Biztos vagy benne, hogy be kell adnod ilyet?
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#17
Sziasztok!
Első végelszámolásom van, és most szembesültem azzal, hogy környezetvédelmi nyilatkozatot is kell küldeni.
Ehhez megtaláltam az adott mellékletet, ami 6 oldal. A bt-nek nem volt telephelye, (csak székhelye, ott is csak egy iroda).  Nincs valami egyszerűsített nyilatkozat erre?
Másik kérdésem, hogy e-papíron milyen ügyet kell kiválasztanom, nekem a Környezetvédelmi Főfelügyelőség nem jön be sehogySad
Nagyon köszönöm, ha ír valaki egy kis iránymutatást.
Válasz idézéssel
#18
Szia Tündi!
Az elévülés szabályai azonosak a könyveltével.(Kezdete: eredeti esedékesség, bevallás időpontját követő év jan. 1) Én az általadírt körülményekre tekintettel amit csak lehet elévültetnék, mert ha nem tudod a bizonylatot bemutatni, akkor gáz van.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#19
Sziasztok !

szeretném lezárni a végelszámolást és beadni a cégnek az ÁFA bevallását, de évek óta van átvihető követelése és most látom, hogy ez 5 év után elévül. Nem én könyveltem a céget azt se tudom mi van ebbe pontosan és nem is nagyon akarom tudni... Most végig kellene néznem az összes számláját ami nincs is nálam, hogy mi volt az átvihetőbe téve és ami már 5 évnél régebbi azt ilyenkor nem lehet visszaigényelni ??, Régen nem volt ilyen az ÁFA bevallásba.... nem emlékszek, hogy pipa lett volna hogy mi évült el az átvihetőből.... Szerintetek ?
" A könyvelő a modern világ sámánja..."
Válasz idézéssel
#20
Nagyon köszi!!!
Válasz idézéssel
#21
Szia!
A befejezéstől számítva 30 nap van. Érdemes  a mérleg közzétételt is azon a napon amikor a NAV bejelentés és a cégbíróságnak  a két iratot, mert ha nem látják a közzétett mérleget, akkor hiánypótlást küldenek.
Üdv.: Ibcsi
"A jövő mozgásban van"
Válasz idézéssel
#22
Sziasztok!
Végelszámolás vége egy bt-nél 2020.02.29
A kérdésem mennyi időn belül kell leadnom a bevallásokat/2071/ mérleget,jegyzőkönyvet vagyon felosztási javaslatot és bejelentést a végelszámolás végéről a nav fele.
A banki kivonatot kb március 10 fele kapom meg, azért kérdezem. Legutóbbi megszűnésnél azt írta a nav, hogy a végelszámolás végének bejelentésével egyidejűleg kell leadnom a cégbíróság fele is a dolgokat. 
Köszönöm
Válasz idézéssel
#23
Köszönöm a választ!
Másik kérdésem lenne : Van arra valami  szabály ,hogy ha a végelszámolás befejeződik megszűnés nélkül,  ismét mikor kezdhető el a végelszámolás??
Üdv.: Ibcsi
"A jövő mozgásban van"
Válasz idézéssel
#24
Szia Ibcsi !

A 201-en a 06./-on a 2. oszlophoz neked nem kell irni . Szerintem az  a törlést ha válsztja akkor kell...

A 40 nap megvan 01.31- el. Én úgy tudom a közzétételtől kell a 40 napnak eltelni. Szerintem ha ha nincs meg minden még inkább toljátok ki a végét...

Itt találtam előrébb választ a többi kérdésedre Placebo irta:

Beszámolókat közzéteszed az ilyen nyitó mérleget nem,a végén a 2 doksit a cégbírosághoz itt alul a leírás


https://szuf.magyarorszag.hu/szuf_foolda...e22aa8519d
A cég az adóhatósági bejelentéssel egyidejűleg köteles elektronikus úton, az E-ügyintézési tv.-ben és végrehajtási rendeleteiben meghatározott módon megküldeni a cégbíróság részére a Ctv. 111. § (1) bekezdése szerint elfogadott vagyonfelosztási javaslatot, továbbá a Ctv. 111. § (3) bekezdésében megjelölt határozatot. A vagyonfelosztási javaslat és a határozat kizárólag a jogszabályban meghatározott iratminta megfelelő kitöltésével készíthető el. (21/2018. (VII. 4.) IM rendelet 2 – 7. mellékletei)
" A könyvelő a modern világ sámánja..."
Válasz idézéssel
#25
Sziasztok!
Van egy Kft, egyszerűsített végelszámolás  2019.11.01.-től. Most január 31-el be szeretné fejezni. Egy személyes kft.
Kicsit összezavarodtam az időpontokat illetően, mikor- mit- hova kell beadni?
Tudom a T201T-n a NAV-hoz bejelenteni a végét. Az A06 lapon 21.sor (végleges megszűnés) két időpontnak van helye, sehogy sem jön ki hibátlannak a bejelentő.
Most a 08-on már jelölni kellene a V.3-t, de ahhoz be is kellene adni a T201T-t, gondolom én!!!
A másik  dolog ami zavarba hozott. Azt olvastam hogy a NAV bejelentővel egyidőben kell a cégbíróságnak a taggyűlési jegyzőkönyvet és a vagyonfelosztási javaslatot. De ez még nincs kész. Erre mi a határidő??
Mint írtam egy személyes kft,( volt e már valakinek ilyen ???) ebben az esetben is a 13.melléklet kell, vagy találtam a 16. mellékletet  Alapítói határozat. Szerintetek melyik kell??

Előre is köszönök minden segítséget!
Üdv.: Ibcsi
"A jövő mozgásban van"
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég