A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Helyesbítő számla, sztornó számla
Ez egy jó kérdéssorozat, mert sok az evából kilépő vállalkozás, és sok a gond vele. Ja és az APEH Békés megyei igazgatóságának honlapján igen érdekes dolgokat olvastam, többek között a változások az adó és járulékbevallásokban címüt, ahol részletesen leirják kinek, mikor, mit kell beküldeni. Hátha tudjátok alkalmazni Üdvözlettel Ildiko
:!:
Válasz idézéssel
A fórumra feltett kérdésemre ezt a választ kaptam az APEH-tól. Felteszem ide, hátha valaki hasznát veszi a jövőben.
Bori

"Tisztelt Asszonyom!

A Hivatalhoz interneten keresztül küldött levelére válaszolva az alábbiakban tájékoztatom.

Az evás idoszakában kibocsátott számla bruttó összege után, a pénz átvételének, jóváírásának napján keletkezik személyi jövedelemadó fizetési kötelezettsége. Általános forgalmi adó fizetési kötelezettsége nem keletkezik"
Válasz idézéssel
SZia Kicsi!

Köszi a válaszod, sajnos én is erre jutottam, de az APEH Internetes ügyfélszolgálatnak is megírtam a kérdésem, ha választ kapok közzéteszem

Bori
Válasz idézéssel
Kedves Bori !

Ha bejelentettétek akkor rendben van, az áthúzodó bevételről nekem az a véleményem, hogy pénzforgalmi szemlélet miatt a pü.telj.egyidőben bevétel, tehát valószínüleg már a nem EVÁS időszak bevétele lesz.

Üdvözlettel
Azért ne feljetsd el, hogy az Életben vannak csodálatos dolgok is !

Kicsi
Válasz idézéssel
Kedves Bori !

Ha bejelentettétek akkor rendben van, az áthúzodó bevételről nekem az a véleményem, hogy pénzforgalmi szemlélet miatt a pü.telj.egyidőben bevétel, tehát valószínüleg már a nem EVÁS időszak bevétele lesz.

Üdvözlettel

Kicsi
Válasz idézéssel
Sziasztok!

OK, szept 15-el bejelentettük hogy október 1-től nem kíván EVA-s lenni. Nem ez a problémám, hanem az áthúzódó bevétellel mit kell csinálni ha szept. 30-ig nem fizetik ki.

Bori
Válasz idézéssel
Kedves Bori!

Kicsi50-nek igaza van, az EVA-ból való kilépés határideje szept.15-e volt, már csak a következő évtől van rá lehetősége!

Regina
Válasz idézéssel
Kedves Bori !

Hát én úgy tudom, hogy szeptember 15-ig lephetett volna ki az EVÁ-ból, vagy laradtam valamiről :roll:

Kicsi
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Egyik ügyfelem egyéni vállalkozó, aki úgy döntött, hogy kilép az EVA-ból 2006.09.30-al.
Kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy szerintetek ha van olyan kiállított átutalásos bevételi számlája, aminek a teljesítés időpontja 2006.09.10 de várhatóan 2006.09.30-ig nem fizetik ki neki, akkor ez a bevétel hova fog számítani, még az EVÁ-s időszakba vagy már a normál SZJA alá tartozó egyéni vállalkozói időszakba.

Válaszotokat előre is köszi

Bori
Válasz idézéssel

Fórumra ugrás:

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 2 Vendég